De eerste stap

De eerste stap

Geef het wandelstokje door is het eerste project van Wisselwerk. Een half jaar geleden nodigde mijn buurvrouw, Ilonka, mij uit voor een wandeling in het Amsterdamse bos. Dit beviel zo goed dat we tegen elkaar zeiden: dat moeten we vaker doen. We hebben zelfs meteen de agenda getrokken.

Een voordeel is dat we aan elkaar gewaagd zijn qua tempo. Zij was herstellende van een fikse blessure en ik heb regelmatig last van mijn kniegewrichten. Voor ons was het in meerdere opzichten heilzaam. We moeten regelmatig aan beweging doen om fit, sterk en zo soepel mogelijk te blijven.

Weldra werd het een routine. Om de andere dag. We bemerkten allerhande voordelen. Al wandelend nemen we samen even de dagelijkse dingen door en laten we ons omgeven door de buitenlucht en de veranderende natuur. Het is iedere keer een voldaan thuiskomen.

Met alle omstandigheden in de huidige coronatijd gun je dit eigenlijk iedereen. En zo is het estafettespel met het Wandelstokje ontstaan. Steeds meer mensen gaan aan de wandel. Dit spel is om te inspireren en om eens iemand op een andere manier te ontmoeten, dan alleen op de koffie of op de thee, of iemand uit je omgeving, die je wel altijd groet op straat, maar nog nooit echt hebt gesproken.

‘Geef het wandelstokje door’ is een wandel-estafette-spel. Kijk bij de spelregels hoe het werkt.

Je kunt je vragen kwijt op de contactpagina. Ook zijn we benieuwd naar je ervaringen.

Met vriendelijke groet,

Dineke Wisselink
Ouderkerk aan de Amstel

Reacties zijn gesloten.